Chileense marinade voor kip – Lekker voor de barbecue!
Dit is eigenlijk een recept van mijn vrouw. Ze heeft lang in Chili gewoond en daarom noem ik het een Chileense marinade. Ik heb geen idee of er een groot of bekend recept achter deze marinade zit, maar ik kan garanderen dat het de kip (kipfilet, kippenpoten, kippenvleugels, maakt niet uit!) heerlijk maakt.
Het is heel simpel. Doe de volgende ingrediënten in een kom en voeg de kip toe. In principe geldt hoe langer de kip in de marinade zit, hoe lekkerder de kip is. Maar als we weinig tijd hebben, maakt kan je de kip al een smaak geven door ze een paar minuten te marineren. Ofwel, je kan zo heel makkelijk en snel heerlijke kip maken. Ook lekker voor de barbecue!
Ingrediënten
- 2 Eetlepels mosterd
- 1 Eetlepel gedroogde oregano
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 1 of 2 citroenen
- Paar scheuten bier
- Snufje peper en zout om het op smaak te brengen
Als je veel kip hebt, dan moet je wellicht de hoeveelheden wat vergroten. Je mag naar smaak ook meer of minder van de ingrediënten toevoegen. Het geheim zit in de combinatie van de ingrediënten.
Eet smakelijk!