Stop met registreren van onnodige domeinen

In 2017 betaalde ik bij bedrijf X voor registratie van een .nl domein €2,99 per jaar. Afgelopen december kreeg ik bericht dat de prijs van €10,99 was verhoogd naar €18.99. Hè?! 😲

En dan de inflatie als excuus gebruiken voor dergelijke verhogingen… Dat voelt echt niet goed…😡

Nu heb ik toch al het beleid om zo weinig mogelijk domeinnamen te registreren. Dus het gaat om een paar tientjes per jaar. Maar uit principe verhuis ik al mijn domeinen naar ander bedrijf.

Nu kwam ik erachter dat bedrijf X niet het enige bedrijf is dat de prijzen voor domeinnamen zo drastisch heeft verhoogd. Het schijnt een trend te zijn.

De markt heeft een zieke gewoonte om in het eerste jaar extreem lage bedragen te vragen, om vervolgens de jaren erna hoge bedragen te vragen. De zogenaamde vendor lock-in. Met als gevolg dat veel bedrijven honderden tot duizenden euro’s per jaar (teveel) betalen aan domeinregistraties. Totaal onnodig!

Mijn advies

❌ 1. Stop met registreren
Ik kan een lange uitleg geven, maar de korte versie is dat registratie van inactieve domeinen in bijna alle gevallen overbodig is. Gooi daarom zoveel mogelijk inactieve domeinnamen er uit!

✅ 2. Verhuis je registraties naar een goedkoop bedrijf
Wil je toch inactieve domeinen aanhouden? Zoek dan een goedkoper bedrijf zoals STRATO AG (€5 per jaar voor .nl domeinregistratie), Vimexx B.V. (€6 per jaar voor .nl domeinregistratie) of Namecheap, Inc (€7 per jaar voor .nl domeinregistratie).

Paar uurtjes werk mensen en je steunt gelijk de bedrijven die er een gezond prijsbeleid op na houden. 🙂