Ervaringen met ChatGPT voor B2B Marketing

Voor mijn marketing werkzaamheden gebruik ik ChatGPT bij al mijn klanten. Dit zijn mijn ervaringen tot zover.

๐Ÿ‘‰ English copy writing
Ik kan me goed redden in het Engels, maar ik maakte nog veel fouten in het schrijven. Met ChatGPT kan ik foutloze Engelse teksten schrijven. Ik schrijf Engelse teksten en ik laat ze door ChatGPT herschrijven. Werkt geweldig!

๐Ÿ‘‰ Vertalingen
Ik gebruikte al veel Deepl. Maar ChatGPT is nog fijner, omdat ik aan ChatGPT de context en doelgroepen van de vertaling kan meegeven. Ik kan zelfs vragen om een tekst te vertalen voor een Britse doelgroep, waardoor ChatGPT woorden gebruikt die gangbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk.

๐Ÿ‘‰ Specifieke technische informatie
Je kan ChatGPT heel gericht informatie vragen over bijvoorbeeld productieprocessen, vergelijkingen tussen technieken, et cetera. Elke klant heeft een eigen specifiek product en context. ChatGPT helpt om me sneller en beter in te werken. NB: check wel op correctheid van de informatie.

๐Ÿ‘‰ Het is geen zoekmachine
In het begin gebruikte ik ChatGPT om informatie op te zoeken. Dan kan je echter beter Google blijven gebruiken. ChatGPT is generatieve AI. Dat betekent dat het algoritme in staat is om te genereren: te creรซren. Op basis van je prompt (opdracht) wordt er – simpel gezegd – een rekensom gemaakt waarin nieuwe tekst wordt gecreรซerd.

๐Ÿ‘‰ Troep erin = troep eruit
Om goede kwaliteit te krijgen moet je heel specifiek zijn in wat je wilt. Voor goede kwaliteit moet je zelf nadenken welke inhoud de content moet hebben. Wat wil je vertellen aan je publiek? Als je dat weet, dan kan ChatGPT je supergoed helpen om vorm te geven aan jouw ideeรซn.

๐Ÿ‘‰ Opdrachten geven is een vak
ChatGPT is een auto en je hebt chauffeurs nodig. Je moet wel leren om in de auto te rijden. Prompten (opdrachten geven) is als rijden. Je moet zelf bedenken waar je heen wilt en je moet kunnen rijden.

๐Ÿ‘‰ Overweldigend
Er is een overweldigend aantal AI tools op de markt. Ik heb nu een aantal tools getest, maar er zijn er inmiddels duizenden. Voor teksten ben ik zeer tevreden over ChatGPT. Voor afbeeldingen heb ik testen gedaan met Midjourney en een aantal kleinere tools. Er zijn dus duizenden tools die ik nog niet ken…

Conclusie
Voor marketeers zijn generatieve AI tools geweldig! Ze helpen marketeers, copy writers en vertalers om productiever te worden.