Stockfoto’s heb je qua prijzen in alle vormen en maten. In dit artikel vind je een overzicht van tientallen websites waar ze goedkope stockfoto’s verkopen. Bij sommige websites ben je een tot enkele euro’s per foto kwijt. Op andere websites betaal je per maand een bedrag en mag je onbeperkt downloaden.

De stockfoto’s in de artikel zijn goedkoop, maar kosten wel geld. Heb je geen budget over voor stockfoto’s? Gebruik het artikel gratis stockfoto’s

Stockunlimited

Stockunlimited bevat meer dan 600.000 foto’s, afbeeldingen en iconen.  Eigenaar van de website is 123RF, een gerenommeerde speler op het gebied van online stockfoto’s. Tegen een vast bedrag van $9 per maand of $69 per jaar kunnen leden onbeperkt bestanden downloaden. Tevens zijn er lifetime licenties beschikbaar.

StockPhoto Secrets

StockPhoto Secrets verkoopt abonnementen waarbij je relatief goedkoop stockfoto’s kan aanschaffen. Voor $99 mag je 200 stockfoto’s per jaar downloaden. Ook kan je credits kopen om foto’s te downloaden. Ze beweren meer dan 5 miljoen afbeeldingen en andere bestanden aan te bieden. Ik heb het niet kunnen controleren… Een aantal van de foto’s die ik zag, herkende ik van andere websites.

iStock

Tegenwoordig maak ik weer gebruik van iStock. Rond 2007 was ik een enthousiast gebruiker. Daarna werden ze door Getty Images overgenomen en stegen de prijzen absurd. Sinds afgelopen jaar heben ze abonnementsmodellen opgenomen, waarmee je goedkoop foto’s kan aanschaffen. Voor € 125 euro mag je per maand 25 foto’s aanschaffen. De variëteit en kwaliteit van iStock vind ik hoog. Daarom vind ik zo’n maandaanbod een goede deal.

iClipart

iClipart heeft meer dan 8 miljoen foto’s in de database. De website zal niet meteen de schoonheidsprijs winnen. Maar de prijzen zijn competitief te noemen. Voor $10 mag je een week lang onbeperkt downloaden.

GraphicStock

GraphicStock is een aanbieder van stockfoto’s, vectorbestanden en illustraties. Op de website zijn meer dan 300.000 items te vinden. GraphicStock hanteert abonnementen waarmee je onbeperkt afbeeldingen mag downloaden. Een maandabonnement kost $49 en een jaarabonnement kost $99.

Photl

Photl is een uitgebreide database met stockfoto’s. Foto’s van Photl kunnen gratis worden gedownload (849×565 pix) voor non-commercieel gebruik en met link naar Photl. Voor stockfoto’s in hoge resolutie moet betaald worden. De prijzen van de foto’s liggen een stuk lager in vergelijking met concurrenten.

123RF

123RF is een webshop met meer dan 64 miljoen stockfoto’s, illustraties, video’s, en rechtenvrije muziek. 123RF behoort wereldwijd tot de grootste spelers op het gebied van stockmateriaal. De organisatie heeft meerdere websites, waarvan 123RF.com er een is. Op de website koop je credits waarmee je stockmateriaal aanschaft. Je betaalt meer credits voor grotere formaten van stockfoto’s. Een foto in klein formaat kost 1 a 2 credits, omgerekend €1 of €2. Het grootste formaat afbeelding kost 10 credits, omgerekend ongeveer €10.

Photodune

Photodune is een marktplaats voor stockfoto’s en afbeeldingen. Photodune is onderdeel van Envato, een bedrijf dat meerdere marktplaatsen voor online producten heeft en momenteel marktleider is. Op de website zijn meer dan 9 miljoen afbeeldingen te vinden. De prijzen zijn afhankelijk van het te downloaden formaat en variëren van $1 tot $10.

CreativeMarket Photos

CreativeMarket is een marktplaats van fotografen waar meer dan 500.000 stockfoto’s worden verkocht. De prijzen van het grootste deel van de foto’s variëren van $2 tot $10.

Fotolia

Fotolia is onderdeel van Adobe. Op de website worden 64 miljoen stockfoto’s en stockvideo’s aangeboden. De prijzen zijn afhankelijk van het te downloaden formaat en variëren van 1 tot 12 credits. Credits kosten ongeveer €1 per stuk.

Dreamstime

Dreamstime is een grote marktplaats voor online stockfoto’s en stockvideo’s. De website bevat 48 miljoen items. Foto’s koop je met credits die je vooraf inkoopt. Een credit kost gemiddeld €1 per stuk. Stockfoto’s zijn te koop vanaf 11 credits tot 29 credits. De website biedt ook abonnementen aan, die voordelig zijn wanneer je veel stockfoto’s nodig hebt.

Shutterstock

Shutterstock verkoopt stockfoto’s, illustraties, video’s en rechtenvrije muziek.

Profiel van de auteur

Erwin van Ginkel

Als B2B Marketing Consultant help ik bedrijven om (internationale) groeiambities te realiseren. Ik gebruik daarvoor Account Based Marketing, Inbound Marketing of een combinatie van beide. Mijn expertise en ervaring sluit het beste aan bij het B2B bedrijven in het mkb. Met name bedrijven die SaaS (software), IT of technologie verkopen. Ook help ik startups zichzelf te positioneren.

De afgelopen 10 jaar heb ik tientallen bedrijven mogen adviseren, waaronder beursgenoteerde en wereldwijd opererende bedrijven.

Lees verder over Erwin...

Reageer