Clicky

Over Erwin

Inhoudsopgave

Mijn naam is Erwin van Ginkel. Samen met mijn vrouw en 2 kinderen wonen we in het Oude Noorden van Rotterdam. Ik ben een mensenmens. Ik probeer me in alles te laten leiden door relaties en idealen.

Al sinds mijn pubertijd ben ik gefascineerd door het functioneren van bedrijven. Waarom presteren sommige kleine bedrijven soms extreem goed? Waarom missen grote bedrijven zo vaak de boot bij technologische vooruitgang?

Ik ben altijd bezig met het analyseren van mensen, organisaties en systemen. Tijdens mijn studie bedrijfskunde heb ik me verdiept in de filosofie. Ik probeer altijd vanuit verschillende invalshoeken de wereld te bekijken. Door anders naar jezelf en je organisatie te kijken, kijk je ook anders aan tegen problemen. In gesprekken met klanten probeer ik daarom tot de kern te gaan. Wie ben je? Wat wil je echt bereiken? Ik word echt blij als organisaties uitkomen bij hun missie. Wat beteken je voor wie?

Op de missie van een bedrijf kan je de marketing bouwen. Je weet welke richting je opgaat en hoe je de relatie kan leggen met mensen uit je doelgroep. Dat gaat verder dan producten verkopen. Producten verkopen wordt het resultaat van de relaties die je via de marketing legt met mensen uit je doelgroep. Dat is mijn passie en dat leg ik in het werk dat ik doe.

Werkervaring

2016-heden

Erwin van Ginkel
B2B Marketing Consultant

B2B Marketing voor mkb-bedrijven door middel van Account Based Marketing, Inbound Marketing of een combinatie van beide. Ik heb ervaring op diverse deelgebieden zoals: online strategie, website optimalisatie, WordPress, zoekmachineoptimalisatie, (SEO), online adverteren, content marketing, influencer marketing, social media marketing. e-mailmarketing, marketing automation, account based marketing en affiliate marketing.

2007-2016

Sowmedia
Oprichter & Online marketeer

Bij Sowmedia heb ik mezelf het vak van ondernemer & online marketeer eigen gemaakt. Ik heb tientallen kleine en grote bedrijven strategisch en praktisch ondersteund in het opzetten van hun online activiteiten. Door de beperkte kwaliteit en flexibiliteit van de CMS’en in die jaren, was het lastig om onze adviezen tot uitvoering te brengen. Vanaf 2011 zijn we daarom WordPress websites aan (grote) bedrijven gaan verkopen. Dat was toen nog een hele stap, omdat WordPress als blogplatform bekend stond. Vanaf die tijd is WordPress explosief uitgegroeid tot het populairste Content Management Systeem.

2002-2006

Platform Beta Techniek
Projectleider

Als projectleider was ik verantwoordelijk voor Jet-Net; een samenwerking tussen multinationals en het voortgezet onderwijs om meer jongeren te stimuleren om voor een technische opleiding te kiezen.

2000-2001

Christelijk Lyceum Veenendaal
Docent Wiskunde

Docent wiskunde aan de onderbouw van het vmbo, havo en vwo.

1999-2000

Erasmus Universteit Rotterdam
Studentassistent Wiskunde

Werkcolleges wiskunde verzorgen aan propedeusestudenten Bedrijfskunde

Relevante projecten

Binnen de 10 jaar dat is actief ben in de online marketing, heb ik honderden bedrijven mogen adviseren, waaronder grote MKB-organisaties, beursgenoteerde bedrijven en wereldwijd opererende bedrijven. Hieronder geef ik een selectie van een aantal relevante klanten en projecten.

Neele-Vat Logistics
Marketing Consultant

Neele-Vat Logistics is met ruim 200 miljoen euro omzet en 600 personeelsleden een grote logistiek dienstverleners in Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in heel Europa. Lees verder »

Nederland ICT
Marketing Consultant

Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector. De leden zijn actief in alle lagen van de digitale economie: infrastructuur, telecom, hardware, software en dienstverlening.

Van Mourik Group
Internationale online marketing

De van Mourik Group ontwikkelt en bouwt complete ‘turnkey’ installaties voor de verwerking van droge stoffen, gericht op de diervoederindustrie. 

HiHaHo
Internationale online marketing

HiHaHo is een online tool waarmee video’s interactief gemaakt kunnen worden. De software wordt via het Software as a Service businessmodel verkocht.

Kennisplatform Bedrijfsopvolging
Oprichter & Marketeer

Bedrijfsopvolging is een online kennisbank over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Het project is een samenwerking tussen François van der Hoff en Erwin van Ginkel.

Projecten uit het verleden

Bata Industrials
Internationale zoekmachineoptimalisatie

Bata Industrials is zelfstandig onderdeel van het wereldwijde schoenmerk Bata. De organisatie produceert veiligheidsschoenen. De schoenen worden in meer dan 35 landen wereldwijd verkocht. In de periode 2013 tot 2016 heb ik Bata Industrials begeleid bij het opzetten van hun internationale zoekmachineoptimalisatie. We hebben een wereldwijd platform gebouwd met landspecifieke websites. Lees de WPML case study »

Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)
Internationale zoekmachineoptimalisatie

Het NLR is het centrale instituut voor luchtvaart- en ruimtevaartonderzoek in Nederland. De organisatie heeft meer dan 600 medewerkers. In 2015 en 2016 heb ik het NLR mogen helpen met een internationale zoekmachinestrategie voor wereldwijde doelgroepen. En ik heb het NLR begeleid bij het opzetten van de Nederlandse en Engelstalige websites.

Yuki
Online marketing advies

Yuki is een online boekhoudplatform waarmee accountants en ondernemers de boekhouding kunnen automatiseren. Van 2009 tot en met 2016 heb ik Yuki geholpen met marketingadvies, e-mailmarketing en het opzetten van de Nederlandse en Belgische websites.

Studie

1996-2001

Erasmus Universiteit Rotterdam
Bedrijfskunde

Major: Management van Verandering.

1990-1996

Ichthus College Veenendaal
Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs

Examen gedaan in Wiskunde B, Economie I, Economie II, Nederlands, Engels, Duits, Geschiedenis

Interview

Wil je me beter leren kennen? In dit interview met Johan de Wit van de Digital Minimalist vertel ik over mijn visie op marketing en hoe omga met mijn werk?

Wat zeggen anderen?

Erwin is onze digitale filosoof, wereldverbeteraar en daarnaast senior online marketing expert. Visie en out-of-the-box-denken zijn competenties die onlosmakelijk met hem zijn verbonden. Zijn creatieve denkvermogen zorgt ervoor dat een gesprek met Erwin vaak leidt tot een verzameling van leer- en eureka-momenten.​

Johan de Wit - Eigenaar Nordhaven

Erwin heeft veel ideeën, durft buiten de gebaande paden te treden en bereikt zijn resultaten op geheel eigen wijze. Hij heeft en geeft veel positieve energie. De combinatie van zijn eigen-wijsheid en energie maken hem tot een ware inspirator.

Talitha Zondag - Interim senior communicatieprofessional

Erwin is open in zijn communicatie, inhoudelijk deskundig is en hij ziet altijd kansen in moeilijke omstandigheden. Erwins creativiteit, analytisch denkvermogen en pragmatische aanpak vormen een unieke combinatie.

Jos Wubbeling - Digital Marketing Manager bij DFE Pharma (Dld)

Erwin staat voor betrouwbaarheid, stiptheid, een goed normbesef en prettig contact in de omgang. Erwin slaat bruggen en werkt aan duurzame relaties met klanten, personeel en leveranciers. Kortom, perfect om zaken mee te doen!

Hans Groenendijk - Eigenaar Groener Gras Producties

Erwin is een optimist, een inspirator, mensgericht en enorm betrokken bij zijn omgeving en werk. Door zijn capaciteit om out-of-the-box te denken, komt hij met nieuwe ideeën en verrassende oplossingen voor vraagstukken. Als ik aan Erwin denk, denk ik: energie en toewijding.

Pauline Bombeeck - oud-collega

Contact

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Erwin van Ginkel
KvK: 66642337
BTW: NL168963267B01

Adres

Zaagmolenstraat 83B
3036HE in Rotterdam

Contact

E-mail: info@erwinvanginkel.nl
Telefoon: verstuur ik via e-mail
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/erwinvanginkel/