Template Monster

Template Monster is met 1.400 WordPress themes de theme shop met het grootste aanbod van themes. Voor fotografen worden er ruim 200 WordPress themes aangeboden. Focus van de themes ligt op het design & presentatie foto portfolio. Verwacht geen specifieke fotografie functionaliteiten in de themes. Gebruik daarvoor externe plugins.

Creative Market

Creative Market is een marktplaats voor online producten. Veel kleine theme shops verkopen hun themes via de marktplaats. In totaal worden er meer dan 3.000 themes te koop aangeboden. Voor fotografen worden er meer dan 90 WordPress themes aangeboden.

Themeforest

ThemeForest is met meer dan 12.000 themes de grootste marktplaats voor WordPress themes. Op Themeforest worden kwalitatief hoogwaardige themes verkocht. Flexibele, maar tevens complexe, multipurpose themes domineren de marktplaats. Voor fotografen zijn er meer dan 1.000 WordPress themes beschikbaar.

Graph Paper Press

Graph Paper Press is in 2007 opgericht door Ted Allender (Verenigde Staten). Allender heeft zijn fotografie hobby en zijn beroep als web designer gecombineerd door WordPress themes te maken voor fotografen. Hebben zich altijd gericht op WordPress themes voor fotografen en portfolio websites. De afgelopen jaren heeft Graph Paper Press e-commerce functionaliteiten in hun themes geintegreerd wat fotografen, kunstenaars en designers in staat stelt om hun producten via de website te verkopen. 

Photocrati

Photocrati van Imagely is al jaren op de markt als een gespecialiseerde theme shop voor fotografie websites. Een aantal jaar geleden hebben ze de populaire gallery plugin NextGEN gallery overgenomen en zo hun positie verstevigd onder fotografen. Photocrati is gebaseerd op een flexibel framework waarmee fotografen zelf invulling kunnen geven aan het design van de website en de weergave van het foto portfolio. Het Photocrati framework heeft diverse functionaliteiten specifiek voor fotografen geïntegreerd. Meer dan 18.000 fotografen hebben Photocrati gebruikt om hun website mee te bouwen.