aThemes

aThemes is een van de populairste aanbieders op de WordPress repository. De themeshop biedt prachtige gratis themes met ruime aanpassingsmogelijkheden. Er is keuze uit meer dan 20 themes die voor een variëteit van doeleinden ingezet kunnen worden. Van zakelijk tot persoonlijke websites en blogs. De Pro versie van de themes biedt extra mogelijkheden, maar is niet per se noodzakelijk om een mooie website op te zetten.

MOJO Marketplace

De MOJO Marketplace (voorheen MOJO themes) is een marktplaats voor WordPress themes. De marktplaats is al jaren een alternatief voor Themeforest, maar heeft zich nooit weten te positioneren als een serieuze concurrent. Desondanks worden er nog steeds bijna 1.000 themes te koop aangeboden, waar ongetwijfeld kwalitatief goede themes tussen zitten.

CSSigniter

CSSIgniter is een Griekse theme shop, opgericht in 2010. De themes…

ThemeIsle

ThemeIsle themes zijn de populairste items in de officiële Wordpress themedirectory en zijn beschikbaar in zowel een gratis als betaalde pro versie (freemium). ThemeIsle heeft meer dan 470.000 gebruikers. De themes laten zich beschrijven als rechttoe-rechtaan, eenvoud, no-nonsense, strak design. Populaire themes zijn Zerif, Hestia en ShopIsle.

iThemes

iThemes behoort tot de oudste aanbieder van Premium WordPress themes. Inmiddels is de focus verlegt van themes naar plugins voor veiligheid en onderhoud. In 2010 heb ik voor het laatst een theme gebruikt. Op dit moment vind ik het design onvoldoende om ze als theme shop aan te bevelen. De plugins zijn daarentegen uitstekend en verdienen zeker mijn aanbeveling.

Themify

Themify.me is met meer dan 70.000 klanten een populaire theme shop. De WordPress themes zijn gebouwd op het Themify Framework. Vlaggenschip is het flexibele multipurpose theme Ultra. Voor $79 per jaar mag je alle themes gebruiken, inclusief een jaar support en updates.

Creative Market

Creative Market is een marktplaats voor online producten. Veel kleine theme shops verkopen hun themes via de marktplaats. In totaal worden er meer dan 3.700 themes te koop aangeboden.

Template Monster

Template Monster is met 2.300 WordPress themes de theme shop met het grootste aanbod van themes. De themes zijn qua design op maat gemaakt voor niche markten zoals hotels, kapsalons, plastische chirurgie. Voor ieder wat wils. De themes zijn eenvoudig in gebruik.

WooCommerce

WooThemes behoorde lange tijd tot de populairste theme shops. De themes stonden bekend vanwege de goede techniek en documentatie. De focus is de afgelopen jaren volledig komen te liggen op de e-commerce plugin WooCommerce. Na overname door Automattic is de naam gewijzigd naar WooCommerce. Er worden nog themes verkocht, maar persoonlijk ben ik niet kapot van het design.

StudioPress

StudioPress is bekend van het solide technische Genesis framework dat op meer dan 200.000 website wordt gebruikt. Genesis heeft een actieve en enthousiaste community van ontwikkelaars. Het Genesis framework installaleer je als theme, waarna een child theme het design bepaalt. Het Genesis framework koop je bij StudioPress. De child-themes kan je bij zowel StudioPress of derden kopen.