Siteground is een hostingbedrijf met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Siteground heeft tevens gespecialiseerde WordPress hosting. Deze website is gehost met Siteground.

Siteground is opgericht in 2004 in Sofia, Bulgarije. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 werknemers en vestigingen in Bulgarije, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Panama en de Verenigde Staten.

WordPress hosting

Siteground staat bekend als een kwalitief hoogwaardige leverancier van goedkope WordPress hosting. Qua snelheid en functionaliteiten kunnen ze de concurrentie aan met grote hostingbedrijven zoals WP Engine. De prijzen liggen echter een stuk lager.

Specifieke WordPress functionaliteiten

 • WordPress website met 1 klik aanmaken vanuit beheerpanel
 • Ontwikkelomgeving opzetten voor het uitvoeren van testen of wijzingen doorvoeren via schaduwsite
 • Ondersteuning van veel gebruike WordPress plugins
 • Uitgebreide backup functionaliteit
 • Partnership met WordPress partners voor afstemming met hun producten.
 • Snelheid optimalisatie voor WordPress (caching)
 • Gratis Cloudflare CDN ten behoeve van snelheid en veiligheid)
 • Gratis SSL

Nederlands datacenter

Siteground heeft datacenters in vier landen: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Singapore en Nederland. Het datacenter in Nederland bevindt zich in Amsterdam. De afstand tussen de bezoekers van de website en het datacenter beïnvloedt de snelheid van de hosting.

Ervaring

Voor deze website gebruik ik Siteground. Bij mijn vorige bedrijf werkten we met WP Engine, een van de marktleiders op het gebied van WordPress hosting. Ik ben groot fan van WP Engine. Het platform is stabiel, gebruiksvriendelijk en ze blijven voortdurend innoveren. Ook hebben ze een goede support. Bij WP Engine beginnen de pakketten met $29 voor hosting van één website en $99 voor hosting van 10 websites. Ik heb meerdere kleine websites. Daarom heb ik besloten om voor Siteground te kiezen. Mijn eerste ervaringen zijn positief. Siteground maakt gebruik van zowel een klantenpaneel als cPanel. In het begin moet je even je weg erin zoeken. Het werkt niet altijd intuïtief. Maar de Siteground documentatie is goed. Ik had het snel onder de knie. En sinds de website draait, ben ik zeer tevreden. De wesites zijn snel en draaien stabiel.

Prijzen

Siteground hanteert actietarieven. Bij de eerste factuur krijg je bijna 70% korting. De Shared hosting pakketten kosten tussen de €10 en €30 per maand. Bij het StartUp pakket van €8 mag je één website hosten.  Zelf maak ik gebruik van het GoGeek pakket van €24 per maand. Binnen het pakket mag ik meerdere websites hosten. Ik heb direct voor 3 jaar betaald, zodat ik 3 jaar lang profiteer van grote korting. Voor €12 per maand kan ik diverse websites hosten.

Voor meer informatie, bekijk de website van Siteground.

Profiel van de auteur

Erwin van Ginkel

Als B2B Marketing Consultant help ik bedrijven om (internationale) groeiambities te realiseren. Ik gebruik daarvoor Account Based Marketing, Inbound Marketing of een combinatie van beide. Mijn expertise en ervaring sluit het beste aan bij het B2B bedrijven in het mkb. Met name bedrijven die SaaS (software), IT of technologie verkopen. Ook help ik startups zichzelf te positioneren.

De afgelopen 10 jaar heb ik tientallen bedrijven mogen adviseren, waaronder beursgenoteerde en wereldwijd opererende bedrijven.

Lees verder over Erwin...

2 Reacties

 • Cool dat ik jouw review op Google tegenkom bij de eerste zoekresultaten! Ik ga mijn website bouwen en wil siteground gaan gebruiken. 1 vraag: kan je ook overstappen naar ander pakket als je van 1 site naar meerdere gaat?

  • Ha Quirine, en superleuk om jou hier te treffen! En dat je een vraag stelt! Bij Siteground kan je heel makkelijk upgraden. Het enige nadeel is dat je dan wel de volle prijs betaalt. De eerste factuur bij Siteground krijg je een hoge korting. Momenteel zelfs 70%. Daarom heb ik destijds zelf direct voor 3 jaar hosting betaalt. Die korting krijg je bij upgraden niet meer.

   Heb je andere vragen, laat me maar weten!
   Erwin

Reageer