Apollo13

Rife is een fantastisch gratis theme. Er zijn weinig gratis themes die vanuit de WordPress backend zo flexibel zijn aan te passen. De belangrijkste functionaliteiten zitten bijna allemaal in de gratis versie. Daarbij is Rife gebouwd door een ervaren WordPress ontwikkelaar. Het enige nadeel is dat je voor goed gebruik van het theme de de populaire page builder Visual Composer nodig hebt. Ik heb persoonlijk in het verleden meerdere keren problemen gehad bij het updaten van de plugin. Deze page builder is erg krachtig. Je hebt tijd nodig om de plugin en de mogelijkheden goed te leren kennen.

Belangrijkste theme

Apollo13 stelt een gratis theme beschikbaar: Rife. Rife is een multipurpose theme. Het kan voor verschillende doeleinden toegepast worden.

Design

Het design van Rife zit echt professioneel in elkaar. Typografie en kleurgebruik kloppen. Er zijn veel mogelijkheden om het design naar wens aan te passen. Het design is allereerst bedoeld voor fotografie websites. Maar vanwege de flexibliteit van het theme is het design voor meer toepassingen geschikt.

Flexibiliteit

Het theme is extreem flexibel. Via de WordPress customizer kan er veel aangepast worden. Denk aan kleuren, typografie, headers, menu, blogstijl, paginaindeling. Ook in detail kan er veel aangepast worden. Ook handige functionaliteiten zoals een videoachtergrond en een megamenu zijn in de gratis versie opgenomen.

Plugin compatibilty

In het theme zijn de betaalde plugins Visual Composer (page builder) en Revolution slider inbegrepen. Daarnaast is het theme compatible met WPML (meertaligheid), WooCommerce (webshop) en de populairste SEO plugins.

Support

Het theme heeft een uitgebreide online documentatie met tekst, afbeeldingen en video’s.

Pro

Apollo13 verdient geld met de betaalde Pro versie van Rife. Deze heeft diverse voordelen:

  • Tientallen demo’s (voorbeelddesigns) die gebruikers kunnen inladen
  • Photo Proofing (functionaliteit voor fotografen)
  • Premium support
  • Automatische updates

De Pro versie is te koop voor $50 met 1 maand support en voor $90 met 12 maanden support. In beide varianten krijg je 1 jaar updates.

Over Apollo13

Apollo13 is een Pools bedrijf dat sinds 2011 WordPress themes verkoopt via Themeforest, de grootste marktplaats voor WordPress themes. Via Themeforest heeft Apollo13 meer dan 9.000 themes verkocht.