aThemes

aThemes biedt prachtige gratis themes met ruime aanpassingsmogelijkheden. Er is keuze uit meer dan 20 themes die voor een variëteit van doeleinden ingezet kunnen worden. Van zakelijk tot persoonlijke websites en blogs. De Pro versie van de themes biedt extra mogelijkheden, maar is niet per se noodzakelijk om een mooie website op te zetten.

Belangrijkste themes

Momenteel biedt aThemes 20 verschillende gratis themes aan. De themes zijn op meer dan 150.000 websites geïnstalleerd. De populairste themes zijn Sydney (100.000+) Rocked (20.000+) en Alizee (20.000+).

Design

Ik vind de themes echt mooi qua design. Het design van de themes is in hoofdlijnen niet erg afwijkend van andere themes. Ze sluiten aan bij de huidige norm. Maar Livingston heeft in de details zijn stempel op het design gedrukt. Het fontgebruik is bijvoorbeeld heel stijlvol.

Flexibiliteit

De aThemes bevatten diverse mogelijkheden om via de WordPress Customizer het design aan te passen. Denk aan header, kleuren en typografie.

Plugin compatibility

De themes zijn compatible met de populaire page builder van SiteOrigin. De themes bevatten diverse widgets die in de pagebuilder van Siteorigin gebruikt kunnen worden. WooCommerce compatiblity is alleen beschikbaar in de betaalde Pro versie.

Pro

De themes hebben een betaalde Pro versie met uitgebreidere functionaliteiten. Voordelen van de Pro versie zijn:

  • Slider plugin
  • Extra page templates
  • Extra widgets voor de SiteOrigin page builder
  • WooCommerce compatibility

Met de Pro versie is het ook mogelijk om de link naar aThemes in de footer aan te passen. En de betaalde aThemes bevatten support en updates. Betaalde pakketten kosten tussen de $49 (single website) en $199 (lifetime license).

Over aThemes

aThemes is in 2013 in het Verenigd Koninkrijk opgericht door Charlie Livingston. Het supportteam bevindt zich internationaal. aThemes richt zich op het aanbieden van kwalitatieve WordPress themes in de officiële WordPress theme repository.