Colorlib

De Colorlib themes zijn volledig gratis. Dat betekent dat de themes geen betaalde premium versie hebben. Qua design vind de themes mooi, maar ook niet heel bijzonder. Wat ik een groot voordeel vind van de Colorlib themes is dat ze erg eenvoudig in gebruik zijn. Er zijn aanpassingsmogelijkheden, maar niet meer dan noodzakelijk. Onervaren gebruikers kunnen met gemak gebruik maken van de Colorlib themes. Een ander voordeel is dat de Colorlib themes compatible zijn gemaakt met veel populaire WordPress plugins.

Belangrijkste themes

Colorlib stelt 9 gratis WordPress themes beschikbaar. Populaire Colorlib themes zijn het blogthemes Sparkling (meer dan 60.000 keer geïnstalleerd) en Activello (meer dan 20.000 keer geïnstalleerd) en de business themes Shapely en Illdy (beide meer dan 20.000keer geïnstalleerd).

Design

De themes van Colorlib zijn goed ontworpen. Het ontwerp is aan de andere kant ook niet onderscheidend. Het design lijkt op andere themes.

Flexibiliteit

Het is in beperkte mate mogelijk om lettertypes aan te passen. Wel krijg je in de themes ruime mogelijkheden om de kleuren van de website naar je hand te zetten. In tegenstelling tot veel andere plugins komen de Colorlib themes niet met plugins die extra custom post types gebruiken. Denk aan portfolio, team members, testimonials, et cetera.

Plugin compatibilty

Colorlib heeft de themes compatible gemaakt met belangrijke WordPress plugins zoals: Contact Form 7 (formulieren), Gravity Forms (formulieren), Yoast SEO, Jetpack, WP Super Cache (caching), W3 Total Cache (caching), iThemes Security (beveiliging), Easy Bootstrap Shortcodes en NextGEN Gallery (presentatie afbeeldingen). De belangrijkste Colorlib themes zijn ook compatible met WooCommerce.

Support

De Colorlib stelt per theme een documentatiepagina beschikbaar met tekst en video.

Over Colorlib

Colorlib is in 2013 opgezet door Aigars Silkalns uit Litouwen. Naast de gratis plugins heeft Colorlib ook een populair WordPress blog, waar veel over betaalde WordPress themes wordt geschreven.