Cryout Creations

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de gratis themes van Cryout Creations. Ze zijn mooi en hebben uitgebreide mogelijkheden om het design vanuit de backend aan te passen. In vergelijking met Rife van Apollo13 zijn de themes beperkter. Ook zijn ze eenvoudiger qua design. Voor handige en ervaren gebruikers, adviseer ik om alle mogelijkheden van Rife te onderzoeken. Maar voor starters en minder ervaren gebruikers vind ik de themes van Cryout Creations veel geschikter.

Belangrijkste themes

Cryout Creations biedt in totaal 8 gratis themes aan. De populairste gratis themes zijn Nirvana en Tempera. Beide zijn op meer dan 30.000 websites geïnstalleerd. Septera en Anima zijn recentere themes die weliswaar nog minder hoge statistieken hebben, maar wel veelbelovend zijn. Voor blogs heeft Cryout Creations het theme Verbosa in de aanbieding.

Design

Persoonlijk houd ik van het design van de themes van Cryout Creations. De themes hebben een minimalistisch design. Ze doen wat ze moeten doen. Er zit stijl in het kleurgebruik en de typografie zit ook goed in elkaar. Ik vind het design erg geschikt voor zakelijke websites of websites die een serieuze uitstraling moeten hebben.

Flexibiliteit

De themes van Cryout Creations zijn flexibel opgezet. Je kan alle belangrijke elementen aanpassen vanuit de WordPress customizer. Denk aan kleuren en typografie. Ook krijg je de mogelijkheid om via de instellingen diverse design details aan te passen.

Plugin compatibility

De themes zijn compatible met WooCommerce. Voor de rest heb ik geen informatie kunnen vinden over compatibility met andere plugins.

Support

Cryout Creations biedt documentatie per theme aan. Op het moment van schrijven werd de documentatie aangepast en was niet beschikbaar. Naast de documentatie is er een forum dat gebruikt kan worden. Voor Priority Support is er een betaald lidmaatschap nodig.

Pro versie

De gratis versie bevat alle eigenschappen van het theme. Het is dus niet zo dat er een Pro van het theme bestaat met meer mogelijkheden. De belangrijkste reden om een betaalde versie van het theme aan te schaffen is de Priority Support. Daarnaast krijgen betalende gebruikers een jaar updates. En betalende gebruikers krijgen de mogelijkheid om de link naar Cryout Creations in de footer te verwijderen. Er zijn twee verschillende pakketten. Een pakket van $25 per jaar en een ander pakket van $67 per jaar.

Over Cryout Creations

Cryout Creations is een Roemeens bedrijf. Het bedrijf bestaat uit twee personen.