iThemes

iThemes is in 2008 opgericht en behoorde met onder andere Elegant Themes, Revolution, Press75 en WooCommerce tot de eerste aanbieders van Premium WordPress themes. Mijn laatste ervaring met een WordPress theme van iThemes dateert van 2010. Het doel was om een stagiaire te leren met WordPress te werken. De websites was bedoeld voor een eethuis in de wijk waar ik geregeld ging eten. Mijn ervaring met iThemes was goed. Het lukte me goed om met het theme de website op te zetten.

Van themes naar plugins

Vanaf 2011 kwam er veel concurrentie op de markt van WordPress themes. In mijn mening lukte het iThemes niet om qua design de competitie met concurrenten aan te gaan. Tot de dag van vandaag verkoopt iThemes ouderwets tonende WordPress themes. Vlaggenschip van iThemes is het theme en framework Builder.

In de tussenliggende jaren heeft iThemes een vergelijkbare ontwikkeling meegemaakt als WooThemes (nu WooCommece). Ze zijn zich gaan richten op WordPress plugins. En dat doen ze heel goed. iThemes heeft een aantal populaire plugins op hun naam staan. Ook hebben ze heel goed begrepen dat veiligheid en onderhoud de komende jaren een belangrijk onderwerp zal blijven.

Populairste iThemes plugins

BackupBuddy

Populaire plugin voor het maken van backups. De plugin is alleen te gebruik met een betaalde licentie. Meer informatie over BackupBuddy

iThemes Security

Populaire plugin voor het  beveiligen van je WordPress website. Er is een gratis versie beschikbaar van iThemes Security. Meer informatie over iThemes Security