Press Customizr

De twee gratis themes van Press Custom zijn erg flexibel. Je krijgt via de WordPress Customizer veel aanpassingsmogelijkheden. Veel meer dan bij veel andere populaire gratis WordPress themes. Het design vind ik daarentegen niet het sterkste punt.

Belangrijkste themes

Guillamue biedt twee gratis WordPress themes aan die beide erg populair zijn. Customizr staat op meer dan 100.000 websites geïnstalleerd en het theme Hueman wordt meer dan 80.000 keer gebruikt. De themes hebben een betaalde Pro versie. Customizr is het beste te gebruiken voor zakelijke websites, terwijl Hueman meer geschikt is voor blogs.

Design

Het design vind ik niet het sterkste punt van de Press Customizr themes. Ik kan niet zeggen dat het slecht is, maar het is ook niet goed. Het is weinig onderscheidend. Daarentegen onderscheiden de themes zich op het vlak van flexibiliteit.

Flexibiliteit

De Press Customizr themes zijn erg flexibel. Je krijgt via de WordPress Customizer veel aanpassingsmogelijkheden. Denk aan de header, fonts, kleuren, blog, afbeeldingen, et cetera.

Plugin compatibility

De themes zijn compatible met WooCommerce en BBPress. De themes zijn niet compatibel met de SiteOrigin Pagebuilder.

Support

Voor de themes van Press Customizr is een uitgebreide kennisbank met artikelen beschikbaar. De artikelen bevatten tekst en afbeeldingen.

Pro versie

De Pro versies van de themes bieden extra functionaliteiten:

  • Font editor
  • Featured pagina plugin
  • Post Grid Customizer om je blogs in een grid te tonen.
  • Footer Customizer om je inhoud van de footer te kunnen aanpassen
  • Gratis support en updates

Over Press Customizr

Press Customizr is in 2014 opgericht door fransman Nicolas Guillamue.