SiteOrigin

Ik ben enthousiast over SiteOrigin! Allereerst zijn zij de ontwikkelaar van de populaire gratis pagebuilder plugin. En ze bieden complete gratis WordPress themes aan, waarmee je professionele websites op kan zetten. De kracht van de gratis themes van SiteOrigin liggen enerzijds in de grote flexibiliteit. Je krijgt uitgebreide mogelijkheden om het theme naar wens aan te passen. Anderzijds ligt de kracht in de compatibility met krachtige WordPress plugins zoals de pagebuilder en WooCommerce. De gratis versie biedt meer dan voldoende mogelijkheden om een professionele website op te zetten.

Belangrijkste themes

SiteOrigin biedt 16 gratis themes aan. Het multipurpose theme Vantage is veruit het populairste gratis theme. Dit theme is prima te gebruiken voor organisaties. De andere gratis themes richten zich vooral op bloggers.

Design

Het design van de themes is goed, maar ook niet spectaculair. Daarentegen krijg je via de WordPress Customizer en de Page Builder alle mogelijkheden om het design meer naar je hand te zetten.

Flexibiliteit

De krachtigste eigenschap van de themes van SiteOrigin is de flexibiliteit. Via de WordPress Customizer alle mogelijkheden om het design meer naar je hand te zetten. Zo krijg je bijvoorbeeld uitgebreide mogelijkheden om lettertypes en kleuren naar wens aan te passen. Daarnaast heb je door de integratie met de eigen pagebuilder de mogelijkheid om eigen templates te maken voor pagina’s.

Plugin compatibility

De gratis themes van SiteOrigin zijn compatible met de SiteOrigin Page Builder en WooCommerce.

Support

Voor de themes is uitgebreide online documentatie beschikbaar met teksten, afbeeldingen en video. Daarnaast is er een forum waar je je vragen kan stellen. Medewerkers van SiteOrigin zijn actief in het beantwoorden van de vragen.

Pro versie

De gratis versie biedt meer dan voldoende mogelijkheden om een professionele website op te zetten. SiteOrigin biedt Premium addons aan met extra functionaliteiten.  De belangrijkste addons zijn:

  • Contactformulier velden
  • Custom Post Type Builder
  • Parallax Sliders
  • Social media widgets in de pagebuilder
  • Link naar SiteOrigin verwijderen uit de footer.

Premium gebruikers kunnen gebruik maken van e-mail support.

De premium addons kosten $29.

Over SiteOrigin

SiteOrigin ontwikkelt zowel plugins als WordPress themes. De organistie is in 2011 opgericht in Zuid-Afrika door Greg Priday. Momenteel bestaat SiteOrigin uit een internationaal theme dat over de hele wereld gevestigd is. Het officiële vestigingsadres bevindt zich in Amsterdam.