Template Monster

Op Template Monster worden diverse soorten templates verkocht, waaronder WordPress themes. Template Monster is de oudste Theme Shop die ik heb kunnen vinden. De website is in 2002 opgericht door David Braun. Dus nog voor de oprichting van WordPress. In de beginjaren lag de focus van Template Monster vooral op het verkopen van Flash Templates. Na het instorten van de Flash markt in 2010, is Template Monster zich meer gaan richten op WordPress. Met het aanbod van meer dan 2300 themes is Template Monster momenteel de grootste individuele WordPress Theme Shop op de markt.

Mooi design

Mijn eerste ervaring met Template Monster dateert van 2011. Een van onze klanten had zijn oog laten vallen op een WordPress theme van Template Monster. We hebben het theme gekocht en voor de klant een website gerealiseerd. Het viel me destijds op dat de themes mooi ontworpen waren. Maar dat er heel beperkt aanpassingsmogelijkheden waren.

De kracht van Template Monster was destijds de focus op niche markten. De WordPress themes die ze aanbieden voor specifieke niche markten, zoals tandartsen, fotografen en vastgoed hoeven nauwelijks aangepast te worden. Daarmee helpt Template Monster haar klanten om snel een professionele website op te zetten.