ThemeIsle

ThemeIsle heeft ervoor gekozen om de WordPress themes zo eenvoudig mogelijk te houden. Overbodige elementen worden weggelaten. Waar andere aanbieders functies in themes inbouwen, doet ThemeIsle dat niet. Functionaliteiten behoren door plugins te worden uitgevoerd en zij zorgen ervoor dat de themes compatible zijn met populaire plugins. Aan die eenvoud is behoefte. Zeker bekeken vanuit de dominantie van de Themeforest marktplaats, waar themes bijna niet meer kunnen concurreren als ze geen overdaad aan functionaliteiten bieden. De rechttoe rechtaan strategie komt ook tot uiting in het design. De themes zijn minimalistisch ontworpen. Het freemium model heeft tevens bijgedragen aan de populariteit van de ThemeIsle themes. Het is mogelijk om de themes gratis te gebruiken. De drempel naar de betaalde Pro versie is hiermee klein geworden.

Populaire themes

Zerif

Populairste theme op de officiële WordPress themedirectory. Het theme is heel goed geschikt voor one-page design. De Pro versie is compatible met WooCommerce en de Siteorigin Page Builder.
Meer info ZerifDownload Zerif gratis

[mks_separator style=”solid” height=”1″]

 

 

Hestia

Het nieuwste en in mijn ogen mooiste theme van ThemeIsle is Hestia. Het theme is gebaseerd op de Material Design richtlijnen van Google. Hestia Pro is compatible met WooCommerce en de Siteorigin Page Builder.
Meer info HestiaDownload Hestia gratis

[mks_separator style=”solid” height=”1″]

 

 

ShopIsle

Het populairste WordPress theme van ThemeIsle voor webshops is ShopIsle.
Meer info ShopIsleDownload ShopIsle gratis

[mks_separator style=”solid” height=”1″]

 

Flexibiliteit

In de gratis versie van de themes is het niet mogelijk om kleuren en typografie aan te passen. Het is wel mogelijk om child themes met een specifiek design te downloaden. In de footer staat een link naar ThemeIsle die niet te verwijderen is via de Customizer.

Plugin compatibility

De themes zijn compatible met de page builder van Site Origin. De gratis themes bevatten enkele widgets die in de page builder gebruikt kunnen worden. Ale gratis themes zijn tevens compatible met WooCommerce.

Support

Documentatiepagina per theme met beknopte uitleg en afbeeldingen.

Pro

Voor $89 per jaar krijg je bij ThemeIsle toegang tot alle themes en plugins,  één jaar hosting en één jaar support en updates. Je mag de themes en plugins op drie websites gebruiken. Voor $249 eenmalig krijg je een lifetime licentie en mag je de themes en plugins voor 10 websites gebruiken. Je hoeft daarna geen jaarlijks bedrag meer te betalen voor support en updates.

Over ThemeIsle

ThemeIsle is in 2012 opgericht door Ionut Neagu in Boekarest, Roemenië. In eerste instantie richtte Neagu zich op het omzetten van PSD bestanden naar WordPress themes met zijn bedrijf CodeinWP. Op de website stelde hij ter promotie een aantal themes gratis ter beschikking. Al snel merkt hij dat dit een slimme keuze is en komt hij op het idee om Premium WordPress themes te gaan verkopen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In 2013 verkoopt hij geen enkel theme. De doorbraak komt wanneer Neagu een gratis versie van het the Zerif op de WordPress theme directory zet. Zerif Lite is tot de dag van vandaag het populairste WordPress theme op de officiele themedirectory van WordPress.

Persoonlijk behoort het WordPress blog van CodeinWP tot mijn favorieten. Op het blog worden ook transparantierapporten gedeeld, waarin ze zowel inhoudelijk als financieel openheid geven over de gang van zaken.