ThemeTrust

Ontwerper en ontwikkelaar Henry Jones uit Tennessee (Verenigde Staten) lanceerde ThemeTrust in augustus 2010. Jones is een ervaren ontwerper en internetondernemer. Hij is tevens oprichter van de website Web Design Ledger en heeft eerder websites opgezet en verkocht.

De themes op ThemeTrust kenmerken zich door minimalistisch design. In 2011 ben ik voor het eerst begonnen met bloggen over WordPress themes. Ik had een overzicht gemaakt van websites waarop WordPress themes verkocht werden. Het viel me op dat we relatief veel affiliateinkomsten ontvingen van ThemeTrust. Het minimalistische design viel in de smaak, want bezoekers van ons blog werden klant bij ThemeTrust.

Op een goed moment wilde ik mijn persoonlijke website onder handen nemen en heb besloten om dit te doen met het ThemeTrust theme Bramble. Het theme voldeed aan mijn verwachtingen. Het theme was makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Binnen een dagdeel had ik de eerste versie van mijn nieuwe website klaar. Een het allerbelangrijkste was dat de website er professioneel uitzag.

Op een gegeven moment kreeg ik specifieke wensen met betrekking tot mijn portfolio. Binnen het theme heb je beperkte mogelijkheden om van het basisdesign af te wijken. Dat vind ik persoonlijk erg fijn, want ik hoef dan zelf niet over het design na te denken. Maar je moet je in zo’n geval wel aanpassen aan de mogelijkheden die het theme biedt.

Drag & drop pagebuilder

De laatste themes bevatten een drag & drop pagebuilder. ThemeTrust maakt gebruik van bestaande populaire pagebuilder. In mijn theme Bramble was de pagebuilder van Site Origin opgenomen. De integratie in mijn theme was goed. Ik heb geen bugs ervaren.

Prijs

Bij ThemeTrust betaal je $49 per theme. Je krijgt daarvoor 1 jaar support en updates. ThemeTrust regelmatig aanbiedingen, waardoor je korting krijgt. Of ze bieden twee themes aan voor de prijs van een.

Best verkochte ThemeTrust themes

Het populairste theme van ThemeTrust is momenteel Create. In combinatie met de geintegreerde pagebuilder van Site Origin is dit een flexibel multipurpose theme, waarmee je websites voor diverse doeleinden kan bouwen.

Voor wie?

De ThemeTrust themes kan ik van harte aanbevelen aan mensen die nauwelijks technische kennis hebben en die van minimalistisch design houden.