Vegetarische maaltijdsalade
Deze vegetarische maaltijdsalade met tomaten, sperziebonen en avocado’s is een makkelijk, gezond, goedkoop en vegetarisch recept. Binnen een kwartiertje heb je een prima maaltijd op tafel staan!
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram panne (of een andere pasta)
- zak verse sperziebonen of een pak bevroren sperziebonen
- 4 a 5 tomaten
- 1 grote of 2 kleine avocado’s
- Eventueel een handje amandelen of zaden voor de garnering
Voor de dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels balsamico azijn
- snufje zout
Stappen
- Begin met het koken van de pasta. Ik leg daar in een kookmandje direct de bonen bovenop. Het liefst vers, maar ik ben ook niet vies om een pak met bevroren sperziebonen te gebruiken. Je hebt ongeveer 10 a 15 minuten nodig om de pasta en groente te laten koken.
- Snijd de tomaten en avocado’s in blokjes
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te doen.
Mix alle ingrediënten door een grote schaal en klaar is kees! Gebruik noten of zaden als garnering. Lekker gezond en het geeft de maaltijdsalade iets knapperigs.