WordPress hosting

Goedkoop domeinnamen registreren bij Versio

Versio (Nederland) is budget hosting. Ik gebruik Versio voor het beheer van domeinnamen. Een .nl domein kost €3,24 per jaar. Daarmee behoort Versio tot de goedkoopste aanbieders. Versio is ook erg goedkoop in webhosting en e-mail (vanaf €0,50 per maand). 

Versio is opgericht in oktober 2008 en biedt verschillende soorten hosting en domeinnaam registratie aan. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Leeuwarden. Daarnaast heeft Versio kantoren in België (Antwerpen) en het Verengd Koninkrijk (Londen).

Versio is één van de grootste Nederlandse hostingbedrijven. Het bedrijf heeft ruim 85.000 klanten die 600.000 websites en applicaties hosten.

Aanbod van Versio

Domeinnaamregistratie

Ik ben bij Versio uitgekomen omdat ik op zoek was naar goedkope registratie van mijn domeinnamen. Bij Sowmedia (mijn vorige bedrijf) werkten we met TransIP. TransIP is een hostingbedrijf met een geweldige dienstverlening. Een .nl domeinnaam kost bij TransIP echter €7,49 per jaar. Versio is veel goedkoper. Daar kost registratie van een .nl domein €3,24 per jaar. Mijn domeinen registreer ik daarom bij Versio.

WordPress hosting

De hosting van mijn (WordPress) websites loopt daarentegen via Siteground. Ik pas binnen het klantenpaneel van Versio de DNS van mijn domeinnamen aan en laat ze verwijzen naar de servers van Siteground.  De reden dat ik mijn webhosting niet bij Versio doe is omdat ik vanuit het verleden negatieve ervaring hebben met het hosten van WordPress websites en budgethosting. Inmiddels hebben de goedkope hostingbedrijven ook veel ervaring met WordPress. Dus het zou minder problemen moet opleveren. Maar ik durf het risico niet aan. Siteground is iets duurder in hosting dan Versio. Siteground is daarentegen wel verder met WordPress. Denk bijvoorbeeld aan snelheid (caching), SSL certificaten en het voorkomen en oplossen van hacks. Daarom bevalt de combinatie tussen Siteground voor de hosting en Versio voor de registratie van domeinnamen me prima.

Klantenpaneel en support

Versio heeft een gebruiksvriendelijk klantenpaneel. Alles spreekt voor zich en het werkt zoals het zou moeten werken. Het is bijvoorbeeld erg eenvoudig om de DNS van een domeinnaam aan te passen. Daar ben ik dus zeer tevreden over.

Versio kan je niet bellen. Ze hebben een klantenforum en specifieke vragen kunnen worden gesteld via een ticketsysteem.

Basekit Sitebuilder

WordPress is een fantastisch CMS. Er zijn genoeg reden te bedenken om te kijken naar WordPress alternatieven. Versio biedt met de de Basekit Sitebuilder is de goedkoopste professionele websitebouwer die ik heb gevonden. De kosten zijn €1 per maand. Voor dit geld koop je nog geen goedkope WordPress hosting…

Kenmerken

  • Ongeveer 150 sjablonen beschikbaar
  • Basekit websites zijn responsive en dus geschikt voor gebruik op mobiel, tablet en desktop computers
  • Pagina’s opzetten met blokken. Deze blokken zijn beschikbaar: tekst, titel, afbeeldingen, formulieren, social media, kolommen, video, audio, et cetera.
  • Speciale module voor restaurants voor het maken van menukaarten
  • Eenvoudige webshop. iDeal betalingen kunnen gedaan worden via Mollie.

Ervaring

In het gebruik lijkt de editor van Basekit erg op Weebly. Allereerst kies je een sjabloon uit. Dit sjabloon bepaalt de layout van je website. Je kan zelf kleuren, lettertypes en afbeeldingen aanpassen. Daarna kan je in de editor pagina’s aanmaken die je met contentblokken in elkaar zet. Een contentblok is bijvoorbeeld een stuk tekst, afbeelding of video. Er is veel flexibiliteit om de pagina zo op te stellen zoals je wilt. Het lukte me snel om een website via Basekit in elkaar te zetten. Af en toe ervaarde ik wel bugs. Bijvoorbeeld foutmeldingen als ik iets wilde opslaan. Na het herladen van de pagina was het probleem verdwenen.

 

Profiel van de auteur

Erwin van Ginkel

Als B2B Marketing Consultant help ik bedrijven om (internationale) groeiambities te realiseren. Ik gebruik daarvoor Account Based Marketing, Inbound Marketing of een combinatie van beide. Mijn expertise en ervaring sluit het beste aan bij het B2B bedrijven in het mkb. Met name bedrijven die SaaS (software), IT of technologie verkopen. Ook help ik startups zichzelf te positioneren.

De afgelopen 10 jaar heb ik tientallen bedrijven mogen adviseren, waaronder beursgenoteerde en wereldwijd opererende bedrijven.

Lees verder over Erwin...

2 Reacties

  • Hallo Erwin,
    Bedankt voor de gouden tip van de domeinregistratie bij Versio. Ik was al van plan om mijn site te laten hosten bij Siteground. Dat scheelt op jaarbasis toch weer 14 euro per domein. Ik ga beginnen aan het bouwen van mijn eerste website. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is het krijgen/opzetten van e-mailadressen met de dezelfde domeinextensie. Krijg je dat ook automatisch bij Versio? Of loopt dat via Siteground? Bedankt voor je info.

Reageer