Zoete rijst met abrikozen, rozijnen en amandelen
Dit gerecht heb ik zelf bedacht. Op internet zag ik dat er veel variaties zijn van rijst met gedroogde vruchten. Dus misschien niet uniek, maar wel weer een lekker, vegetarisch, makkelijk, goedkoop en last but not least, zeer gezond recept.
Ingrediënten
- 2 a 3 uien
- Hand amandelen
- Hand gedroogde abrikozen
- Handje rozijnen
- Vijf kruidenpoeder
- Groente, bijvoorbeeld sperziebonen. Uit de diepvies is ook lekker!
- Zilvervliesrijst
Stappen
1. Zet de zilvervliesrijst op het vuur en kook volgens de verpakking. Zelf doe ik in een kookmandje de sperziebonen (of andere groente) erbovenop, zodat ik maar 1 pan nodig heb en zowel de rijst als de groente kook.
2. Snij de uien en bak ze tot ze zacht worden en licht verkleuren. Dan wordt de ui lekker zoet.
3. In de tussentijd dat de ui in de pan zit, pak je een groot keukenmes en snijdt de abrikozen en amandelen fijn (voor amandelen is het fijn om een groot mes te hebben; anders maak je klein met een vijzel bijvoorbeeld). Als de ui zacht is en verkleurd, doe dan de abrikozen, rozijnen en amandelen erbij. Roer goed, laat alles een paar minuten koken. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe.
4. Voeg enkele eetlepels (naar smaak) 5 kruidenpoeder toe. Dit is een belangrijk onderdeel van het gerecht. Je kan potjes 5 kruidenpoeder bij de AH kopen. Niet in huis? Probeer dan zoveel mogelijk van de kruiden handmatig toe te voegen: anijs, venkelzaad, peper, kaneel en gemberpoeder.
5. Meng nu alles door elkaar. De groente kan je eventueel los erbij serveren.
Zelf voegen we het zout er pas aan toe op het bord.
Eet smakelijk!